sâmbătă, 29 decembrie 2012


De ce sa consumam Agaricus brasiliensis?
Un articol de spre ciuperca medicinala Agaricus brasiliensis aparut in ziarul Informatia zilei -
rubrica Sanatate (miercuri 7 noiembrie 2007):

Agaricus brasiliensis este o ciuperca alba, termofila, are suprafata neteda, palaria prezentand unele 
neregularitati si o mica concavitate in centru, aspect ce o deosebeste la prima vedere de alte 
varietati ale acestei specii, necesita temperaturi ideale intre 21 si 26 C. Este cunoscuta sub 
denumirea de God's Mushroom (Ciuperca lu' Dumnezeu) datorita proprietatilor medicinale vestite ce i 
se atribuie, din vechi timpuri, in Brazilia si Japonia. In 1970, doi cercetatori americani de la Universitatea de Stat Pensylvania vizitand Brazilia au descoperit ca intr-o anumita zona, populatia nativa era nu numai extrem de sanatoasa dar si longeviva, depasind 100 de ani. Secretul lor? Foarte simplu! Consumau o ciuperca si anume Agaricus Blazei Murill (Agaricus brasiliensis). De atunci a inceput introducerea acestei ciuperci in circuitul terapiilor naturiste. A fost demonstrata proprietatea anti-cancer prin diferite cercetari si experimente efectuate pe purcelusii de Guinea in Departamentul Medical din Tokio iar rezultatele au fost: vindecare completa in 90% din cazuri. 

Efectul anti-tumoral la aceasta ciuperca se datoreaza cantitatii mari de elemente eficiente ca: polizaaharide de tipul Beta (1,3) D-Glucan si Beta (1,6) D -Glucan, compusi proteici de acid ribonucleic, heteroglucan acid, xiloglucan, etc. Cand aceste elemente sunt introduse in globulele albe ale sangelui usureaza activitatea celulelor macrofage (anticorpi ce distrug, intarzie sau impiedica raspandirea celulelor de cancer). Contine de asemenea steroizi naturali, cunoscuti pentru efectul anti-cancer in special in preventia cancerului de uter. 

Efectul de preventie se datoreaza si continutului de mari cantitati de fibre nedigerabile care absorb substantele toxice din organismul nostru si le elimina. 

Beneficiile consumului de Agaricus sunt multiple:
  • Are efecte in controlul direct al sistemului imunologic, de prevenire si au fost chiar cazuri de disparitie toatala a tumorilor (experimentat pe animale a avut o reusita de 90%)
  • Probleme ale aparatului respirator: bronsita cronica, astm, gripe, raceli, pneumonie.
  • Afectiuni alel aparatului circulator: hipertensiune si hipotensiune, arterioscleroza, angina, infarct, tromboza, angiosternoza, septicemie, leucemie.
  • Afectiuni ale aparatului urinar: cistita, nefrita, insuficienta renala, probleme de prostata. 

Mai multe informatii puteti obtine la urmatoarea adresa: ionutmoraru@softnet.ro


AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta