Una dintre cele mai sigure specii de ciuperci care poate fi consumata este Fistulina hepatica intalnita la noi si sub denumirea de limba boului sau "the poor man's beefsteak" (de catre englezi) creste in genere pe trunchiuri vii de stejar de vara pana toamna. Excelenta la gust o recomand din plin oricui este interesat de ciupercarit. Incomfundabila datorita formei caracteristice (de limba de bou-dupa cum ii spune si denumirea populara) textura de consistenta carnii dar si culoarea care este un rosu aprins. In sectiune carnea este zonata si secreta un latex asemanator cu sangele.
Este o specie destul de comuna si trecuta cu vederea de multi care nu se incumeta sa o incerce.
Fistulina hepatica |
AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR
|
locuiesc in buftea/ilfov , as dori sa achizitionez , pentru inceput o cantitate mica , miceliu de shiitake si/sau pleurotus ostreatus sau HK35.ma puteti indruma de unde pot sa cumpar asa ceva ?
RăspundețiȘtergereEventual va rog sa imi recomandati Dvs specia de miceliu ( cu exceptia celor agaricus) potrivita unui incepator. va multumesc.
PS: am incercat sa accesez butonul "contact" dar nu reusesc sa intru in legatura directa cu Clubul Ciupercarilor.
buna ziua, va rog sa scuzati intarzierea cu care va raspund..
RăspundețiȘtergereHK35 este o tulpina buna, chiar una dintre cele mai bune de pe piata. Incercati la www. miceliu.ro mai mult ca probabil acolo veti gasi aceasta tulpina la un pret rezonabil
Da intr-adevar, problema a fost remediata, va multumesc
sanatate si s-auzim de bine
Cum se gateste acest burete !!???? Va rog !!!
RăspundețiȘtergerein paduri de foioase ,de cele mai multe ori chiar la baza trunchiului sau chiar pe trunchiuri taiate.este usor de recunoscut si are un miros usor de vin.. ,.tanara e placuta la atingere si nu te unge:)))batrina lasa un soi de gelatina rosie ,cu cit incerci sa o stergi sau sa o speli cu atit devine mai evidenta..
ȘtergereAm cules si eu 2 bucati de limba boului,anul trecut.M-am luat dupa cunoscutul Big Boletus de la Look TV.Sincer sa fiu nu mi s-au parut prea gustoase.Posibil sa fii fost mai batrine sau ca au picat in perioada in care gateam hribi la greu...
RăspundețiȘtergereSalve!
RăspundețiȘtergereAm pregătit o zacuscă excelentă cu ciuperca aceasta. Eu am măcinat-o cu mașina de tocat carne. Azi urmează să primesc alte 4-5 sau poate chiar 6 kg. O parte o voi pune la congelator. Pe celelalte aș vrea să le fac marinate. Încă nu am găsit o rețetă care să îmi placă.
Și, bine-nțeles, mai întâi voi face o salată savuroasă pentru prânzul de azi.
Sînteți amabilă cum se pune la murat...
ȘtergereCum se pot prepara?
ȘtergereBună ziua am găsit câteva kg de limba boului dores să-mi spuneți cum le pot prepara și conservă mai mult timp.Va multumesc
RăspundețiȘtergere