duminică, 17 iunie 2012


Cum sa ne ferim de capuse?Ciupercaritul prin paduri presupune si o mare atentie la inamicul sanatatii care este mic, negru si urat si cu multe picioare care cand ti lumea mai draga il gasesti unde nu te astepti cu capu bagat in piele. Totusi exista cateva masuri pe care putem sa le luam si asta conteaza si este si parerea celor muscati de capuse si bolnavi din aceasta cauza (din cate stim noi, dupa statistici peste 800 de persoane anul trecut). Multi dintre acestia trec prin momente grele si se trateaza scump pentru o tara ca Romania.Ce masuri sa luam cand plecam la vanatoarea de ciuperci?

Eu aplic urmatoarea metoda:
-pantaloni lungi, preferabil cat mai deschisi la culoare
-ciorapi albi
-tricou alb, sau de culoare deschisa

Pasi de urmat:
-pantalonii se baga in ciorapi
-se fac verificari in momentul in care suntem in padure
-verificare imediat la iesirea din padure mai ales la cioerapi si pantaloni (insectele astea pacatoase de obicei sunt prin iarba dar totodata pot fi si prin copaci pe frunze)
-verificare imediat ce ajungem acasa
-hainele cu care am fost in padure precum si pantofii se verifica atent
-hainele se baga la masina de spalat si se spala (uneori capusele se baga si prin haine)
-verificare atenta la suprafata corpului nostru

Chiar saptamana trecuta aplicand acesta metoda am descoperit o capusa pe ciorapi imediat la iesirea din padure. O capusa foarte mica (ce bine ca ciorapii erau albi...)

Daca sunteti muscat de capusa, va duceti imediat la urgenta si acolo va vor trata dansii ( se face si injectie).
In cazul in care apar pete rosii, sau albastrii in jurul muscaturii la cateva zile mergeti urgent la medic, acestea sunt primele simptome de boala. Chiar daca doctorul va ofera o alifie, fara sa ia masuri serioase, va recomand sa mergeti la un alt doctor.AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta