luni, 14 mai 2012


Cultura ciupercilor Pleurotus in gospodarie


Va propunem un curs realizat de echipa Clubul Ciupercarilor menit sa va ajute in cazul in care nu ati cultivat ciuperci niciodata si doriti acest lucru.

Pretul miceliului pe piata variaza intre 10-15 lei/kg pentru inceput veti avea nevoie de 3-5kg sau chiar mai putin.
Ideal este sa va produceti singur miceliul, insa fara indrumare sa ajungeti in acel punct este greu. Din aceasta cauza Clubul Ciupercarilor va pune la dispozitie un curs dedicat producerii miceliului in gospodarie cu investitie minima.

Odata ce aveti miceliu impreuna cu instructiunile pas cu pas prevazute in celelalte cursuri disponibile la aceeasi pagina veti reusi sa cultivati primele buchete de ciuperci Pleurotus in gospodaria proprie (fara echipamente sau ustensile sofisticate). 


Pentru a cultiva ciuperci veti avea nevoie de cateva ustensile pe care le gasiti in mod obisnuit in goapodarie:
un vas de capacitate (oala, butoi metalic, recipient de plastic, etc)
paie, rumegus, sau alte deseuri celulozice (hartie, coji de nuci, frunze uscate, vreji de fasole, balii de porumb, etc)
ipsos, var, sau creta furajera
apa,
sursa de foc
saci menajeri

Veti mai avea nevoie de un spatiu in care se realizeaza cultivarea ciupercilor fie el grajd abandonat, beci, solar, hala, sau cladire dezafectata (exclus incaperi in care se locuieste sau destinate animalelor din gospodarie). Daca nu aveti spatiu, puteti incerca cultura Pleurotus pe busteni de lemn, caz in care ii localizati undeva afara la umbra.
Toate acestea combinate cu instructiunile prevazute in cursul nostru va vor ajuta sa treceti de greselile pe care le face incepatorul de rand. In plus veti primi si asistenta la intrebarile dv , tocmai pentru ca sa reusiti sa cultivati ciuperci. Odata familiarizat cu tehnica de cultura va veti bucura nu numai de roade dar si de satisfactia pe care acesta indeletnicire o ofera celui care se ocupa cu asa ceva

Cursul se tine online tocmai pentru a simplifica accesul la informatii. Astfel nu trebuie sa va deplasati in diferite locatii din tara doar pentru a invata sa cultivati ciuperci.




Dupa un simplu calcul ciupercile sunt un domeniu promitator, 
10-20 de kilograme de ciuperci veti reusi sa scoateti dintr-un kilogram de miceliu doar tinand cont de sfaturi si detalii legate de procesul de cultivare (specie, tulpina, tip de substrat nutritiv, conditii..etc), insa este posibil si dupa cum vedeti profitul este pe masura. Cheltuieli aditionale vor fi cheltuieli de inceput, depinde cat doriti sa investiti in asa ceva. Dar odata facuta acea investitie va poate asigura profit pentru multi ani de acu inainte. Mai concret cheltuielile nu sunt altceva decat echipamet care asigura conditii optime de creste si dezvoltare a ciupercilor si materie prima (paie, rumegus, hartie...).

Pentru cultivatorul de ciuperci care se bazeaza "pe ce o da dumnezeu" ploaie sau soare cantitatea de ciuperci va fi ceva mai mica 5-15 kg, insa si in acest caz cu o metoda de cultura organizata in cantitati exacte se poate face profit. Merita incercat!



AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

5 comments:

  1. Foarte interesant materialul prezentat,as fi interesata sa primesc detalii de cultivare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cultura sunt carti. Pleurotus tehnologie 22 lei. Champignon 30 lei, Shiitake 40 lei.tel. 0745420536, www.totuldespreciuperci.blogspot.ro

      Ștergere
  2. Buna ziua, detin o ciupercarie si am pus informatiile complete de la infiintare firma si pana la cultura ciupercilor, pe un cd, pentru a-i ajuta si pe altii sa faca asta mult mai usor, pretul cd-ului este de 39 lei. 0737.692.129

    RăspundețiȘtergere
  3. Producerea miceliului, carte 39 lei.www.totuldespreciuperci.blogspot.ro, tel. 0745420536

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant.pretul la magazin e 10lei/kg nu 14lei / kg.iar in ei il cumpara cu 6 lei/kg.calc voi profitul

    RăspundețiȘtergere

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta