joi, 20 octombrie 2011


Cultivarea ciupercilor in gospodaria proprie


Nu aveti material (substrat nutritiv) pe care sa cresteti ciuperci?


Ciupercile xilofage si nu numai cresc pe: paie, fan, balii de porumb, coceni de porumb, vreji de soia mazare sau fasole, coji si tulpini de floarea soarelui, ramuri de pomi fructiferi, busteni din diferite esete lemnoase, rumegus, hartie,..toate acestea sunt prezente peste tot in mediul agricol romanesc. Practic la tara gasesti material din plin pentru cultura de ciuperci, iar daca stati la oras poti procura de la tara pentru un pret derizoriu acest material. Din aceasta cauza mediul ideal pentru cultivarea ciupercilor sunt gospodariile de la tara. Problema este ca multi nu stiu, sau nu sunt constienti de acesta posibilitate, iar daca sunt constienti atunci nu sunt genul de oameni potriviti pentru cultivarea ciupercilor, cu alte cuvinte nu vor sa-si schimbe viata in bine. 



Multi prefera sa dea foc la paie, doar ca sa scape de ele...de ce? daca ar fi constienti ca se pot transforma in hrana (care poate fi consumata sau vanduta pentru profit) ar mai proceda la fel? Cine e nebun sa-si dea foc la bani? Ei bine, se para ca multi fac asta, mai ales la noi in tara. Informatia inseamna putere, daca stii cum sa valorifici materia atunci nu ramai in colt si te lamentezi ca nu ai bani si nu traiesti bine. Acest blog este dedicat doar celor harnici si dornici sa-si schimbe viata in bine, exploateaza informatia pe care o gasesti aici pentru binele tau si al familiei tale. 



O familie din India care traieste din cultivarea ciupercilor in gaspodarie (in videoclipul de mai jos-cultura Calocybe indica) oameni simpli, care au descoperit cum sa supravietuiasca in conditii economice aspre. Priveste-i si invata de la ei ce simplu e sa cultivi ciuperci.





AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

3 comments:

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta