Esti nou pe acest site? Nu stii de unde sa incepi? Da click pe urmatorul link pentru a alege ce vrei sa citesti Incepe de aici

Sfaturi pentru incepatori


Aici expunem sfaturi necesare celui care este incepator in cultura ciupercilor si care doreste sa cultive ciuperci pentru consum propriu sau pentru a-si cladi o afacere axata pe cultura ciupercilor.

Recomandam ciupercarului incepator sa exploreze informatiile aflate pe acest site. Pentru a intelege mecanismele care stau la baza culturii diferitelor specii de ciuperci ii recomandam sa inceapa cu date generale:

10 Motive pentru a cultiva ciuperci!
Cultura de ciuperci: hobby sau afacere?
Dezavantajele cultivarii ciupercilor si solutii pentru diminuarea lor
Cultura de ciuperci ca si sursa de venit suplimentara
Miceliu si ciuperci -afacere pentru oameni hotarati
Din culisele afacerii cu Pleurotus

Odata ce ai inteles de ce merita sa cultivi ciuperci, nu iti ramane decat sa te apuci de cultura acestora. Pentru a cultiva ciuperci vei avea nevoie de miceliu [samanta de ciuperci]. Aici gasesti informatii despre miceliul de calitate -important pentru a cultiva ciuperci cu succes

Despre miceliul de ciuperci
Procurarea miceliului
Tulpinile de ciuperci si productivitatea

Acum ca stii cate ceva despre miceliu, vei avea nevoie de un spatiu pe care sa il transformi in ciupercarie, desi ciuperci poti cultiva si in gradina. Aici vei gasi informatii legate despre cum ar trebui sa fie spatiul de cultura si ce fel de echipamente ai putea sa folosesti pentru a obtine productie de ciuperci

Pregătirea spațiului şi a ustensilelor

Deci esti motivat, stii ce este un miceliu de calitate, ti-ai pus la punct spatiul de cultura -esti gata de cultivat ciuperci. Iti recomandam sa incepi cultura ciupercilor Pleurotus -acestea fiind probabil cel mai simplu de cultivat. Aici gasesti date despre cum sa cultivi aceste ciuperci.

Acum ca stii cum sa cultivi ciuperci Pleurotus iti recomandam sa incerci si cultura altor specii de ciuperci. Cultura speciei Calocybe indica este foarte asemanatoare cu cultura Pleurotus ostreatus. Carpoforii acesteia sunt de culoare alba de dimensiuni mari iar la gust seamana cu carnea de porc (-doar daca presarati sare pe carpofori), fara sare au gust de porumb.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta