joi, 6 august 2015


Miceliu si ciuperci afacere pentru oameni hotarati


Multa lume este intersata de ideea de afacere cu ciuperci, insa istoria se repeta in general. Din multimea de oameni interesati doar cativa sunt cu adevarat motivati sa inceapa si sa faca ceva in sensul asta. Unii sunt foarte incantati la inceput apoi incet renunta la idee axandu-se pe alte prioritati. Unii ajung sa fie chiar stresati de gandul unei afaceri in acest sens pentru ca in mintea lor ideea apare si dispare ca o naluca. In mod evident cu o astfel de atitudine cel care vrea nu ajunge departe. Imi dau seama ca acesta indeletnicire nu este pentru oricine ci ii avantajeaza pe cei hotarati si activi, oameni care stiu ce vor si care trec peste probleme cu usurinta. Practic asta este reteta succesului. Sa cazi, sa inveti, sa te ridici ca sa cazi din nou si asamd. -doar cei puternici apuca sa simta vimta victoria unei vieti umpluta cu satisfactii ciupercaresti.


Cea mai importanta parte in a incepe o 'afacere' in cultura de ciuperci sau productia de miceliu pentru diferite produse biotehnologice este informatia. In primul rand e nevoie de informatie. Cursurile pe care le predau stau la baza unor afaceri de milioane de dolari. Informatia folosita cu cap de catre oameni hotarati aduce roade, nu este un drum usor, dar exemplele de succes sunt nenumarate, si atunci te intreb eu pe tine: de ce te lamentezi ca nu ai un trai bun si ca facturile sunt mari? Ai toata informatia pe tava iar tu nu gusti din roadele succesului. 

Am inceput in a cultiva ciuperci acum 10 ani si am ajuns intr-un punct in care am informatie suficienta ca sa ghidez energii, dar nu o fac din motive personale, insa voi cei care sunteti acolo aveti iepurele sub nas, nu il lasati sa fuga caci odata cu fuga lui dispar si sperantele de mai bine.

Aici postez un clip cu faimoasa companie Monterey localizata in California:


Aceasta companie este una dintre cele mai importante care serveste nevoia de ciuperci a costei de vest a Americii. A ajuns in acest punct dupa un drum lung -un proces care si el a inceput in conditii precare cu probleme diferite. Anumiti cultivatori de ciuperci au inceput prin a le cultiva in case abandonate sau din stuf, fara conditii optime. Cand esti sarac nimic nu pare roz iar problemele care apar trag in jos, clar este ca doar cel puternic si rezistent ramne in picioare. Eu va sugerez sa nu va lasati calcati de ele si sa perseverati pentru a ajunge oameni de succes. Este un proces evolutiv prin care practic pornesti de la nimic si ajungi intr-un punct in care te uiti inapoi si evaluezi ce ai realizat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta