miercuri, 21 ianuarie 2015


Calocybe indica -ciuperca ce promite mult


Cultura ciupercilor Calocybe indica a inceput in anii '70 in India de unde provine si dennumirea de specie 'indica' . India dupa cum stiti e o tara cu un climat cald din acest motiv si aceasta ciuperca prefera 25-35 C pentru o dezvoltare optima. Aceasta ciuperca devine din ce in ce mai importanta pentru cultivatorii de ciuperci comestibile din lumea intreaga. Cateva dintre principalele avantaje pe care acesta ciuperca le prezinta sunt carpoforii de dimensiune mari, culoare alba, preferinta pentru un climat cald si substrat. Aceasta in India se cultiva pe paie de graminee care pot fi dezinfectate prin pasteurizare sau chiar prin tratare cu var stins. In plus pentru pastrarea umiditatii la nivel optim in substrat acesta odata colonizat se acopera cu sol.


Intregul basidiocarp este consumabil, numa bun de mancat. Din pacate la noi inca nu este disponibila aceasta ciuperca in forma de miceliu dar in statele unite devine tot mai apreciata in randul cultivatorilor stabiliti in locatii cu climat cald.

Calocybe indica

Daca achizitionezi miceliu de C. indica va trebui sa il pastrezi la temperatura camerei pana ce il vei folosi. Evident acesta nu poate fi pastrat pe o perioada prea lunga [maxim 7-14 zile]. 





FI PRIMUL CARE AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta