luni, 24 octombrie 2011


Cultura de ciuperci ca si sursa de venit suplimentara


Practic habitatul in care traim ne modeleaza si ne marcheaza in mare masura. Latura financiara conteaza! si din cate observ lumea in ziua de azi alearga dupa bani in fel si chip, nimeni nu este relaxat ci mai degraba complexat de cum sa faca sa razbata in jungla in care traim...


Intr-adevar cultura ciupercilor poate asigura o sursa de venit suplimentar celor care au ca si ocupatie de baza cu totul altceva. Motivele pentru care cultura de ciuperci este potrivita ca si sursa de venit suplimentara sunt urmatoarele:

1. Spatiu. Inchipuiti-va ca aveti gospodarie si spatiu, practic un depozit pe care nu-l folositi, ci sta in paragina si se degradeaza tot mai mult de o bucata de timp. Acest spatiu ar putea foarte simplu sa fie transformat intr-o mica ciupercarie. Iar aceasta ciupercarie ar putea asigura o recolta indestulatoare atat pentru dvs. cat si pentru vecinii si cunoscutii dvs. Eu am facut acest lucru si stiu foarte bine ca se poate.

2. Deseuri agricole la discretie. Ciupercile consuma a gama larga de deseuri gospodaresti de la paie pana la balii de porumb sau hartie. Acest material este usor de procurat sau daca trebuie cumparat este ieftin, poate vor fi unii care-l vor da pe gratis.

3. Timp. Timpul necesar procedurii de cultivare a ciupercilor este foarte scurt. Practic in total 8-10 ore (timp cat dureaza procesul de cultivare si stropirile facute).

4. Volum redus de munca. In maximum cateva ore puteti pune la incubat 20-25 brichete care in 10-20 zile vor fructifica si va vor da o recolta de 5-15 Kg de ciuperci (sistem clasic de cultura) sau chiar mai mult, ciuperci pe care le puteti vinde cu cate 16-18 lei/Kg ce mai aveti de facut e sa le stropiti in tmpul fructificarii. Daca chiar vreti sa aveti o recolta continua puteti sa faceti aceeasi manevra la interval de cateva zile, astfel cantitatea de ciuperci recoltata va fi mai mare...astfel si profitul de pe urma ciupercilor vandute va fi mai mare.

5. Ciupercile sunt cautate. Multi prefera ciupercile de cultura decat pe cele din padure, astfel orice sansa de a cumpara asa ceva mai ales din surse apropiate (cum sunt vecinii) este binevenita. Sunt bogate in proteine si au colesterol 0 in plus au valoare terapeutica, pe langa faptul ca sunt gustoase.


Cultura ciupercilor nu  este o indeletnicire care se potriveste oricui, este foarte clar ca unii prefera sa-si concentreze energiile intr-o directie sau alta in functie de cum poftesc. Cultura ciupercilor se potriveste indeosebi omului cu caracter deschis, pragmatic, decis, harnic, creativ, care vrea 'mai mult' de la viata. Spun toate acestea deoarece vorbind la telefon cu cei care 'ar dori sa cultive ciuperci' simt o doza de indecizie, oamenii sunt oarecum sovaielnici iar actiunea lor in ceea ce priveste decizia de a se implica in cultura ciupercilor este una emotionala. Acestia sunt oameni nehotarati care din cauza lipsei bagajului informational prefera sa dea inapoi, desi multi dintre ei au conditii potrivite pentru cultura de ciuperci. Trist! pentru ca astfel de oameni pierd ocazia de a schimba ceva in viata lor si a acelora din jur..si totusi multi raman obsedati de ideea: ce s-ar fi intamplat daca totusi ...incercam sa ma implic?


AFLA NOUTATILE DIN CLUBUL CIUPERCARILOR

1 comments:

  1. Foarte adevarat. Eu sunt unul dintre micii producatori de Pleurotus si satisfactia unei culturi (cat de mica ar fi ea) sanatoase este incomparabil mai mare decat cea materiala. Fac acest lucru ca un hobby (deocamdata) dar vreau sa ma extind si, poate, cine stie, in viitor voi putea trai numai din aceasta afacere. Ii indemn pe toti sa incerce pentru ca satisfactiile sunt enorme.

    RăspundețiȘtergere

Introdu adresa email

Informatia ta este in siguranta