1. Satisfactie. In primul rand pentru ca ai satisfactia de a vedea un rezultat in urma eforturilor depuse. Pur si simplu e impresionant sa surprinzi ciuperca crescand si dezvoltandu-se sub privirile tale (dimineata era mica ..spre seara deja e mai mare -ceva incredibil). Cultivarea ciupercilor se potriveste de minune cu genul de persoana creativa, dornica sa invete si sa patrunda secretele cultivarii ciupercilor; pana la urma este ceva educativ, iar cunoasterea deplina a acestui proces este o arta in sine. O arta care are puterea de a alunga monotonia si stresul din viata de zi cu zi pentru ca pana la urma veti descoperi ceva ce va place. In plus, sa cultivi ciuperci este un lucru fascinant pentru multi dintre noi, astfel intotdeauna se vor gasi oameni fascinati si interesati de acest subiect. Este o modalitate buna de ati face prieteni noi care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine.
2. Dezvolta simtul de armonie cu natura. Cunoasterea mecanismelor care stau la baza cultivarii ciupercilor au o putere nebanuita initial..dar care se materializeaza prin dezvoltarea simtului de armonie cu natura. Practic ajungi sa monitorizezi fiecare etapa din procesul de cultura astfel observi fiecare miscare pe care ciuperca o face ca si raspuns la conditiile de mediu care i se ofera. Ajungi sa o cunosti si sa stii ce ii place si ce ii displace.
3. Siguranta. ..ca ceea ce mananci este cultivat si recoltat de tine. Deci fara aditivi, pesticide, sau alte chimicale..ci 100% natural. Daca ati sti ca ciupercile din magazin pe care le cumparati in mod obisnuit contin diferite chimicale cu care sunt tratate in cultura intensiva doar pentru a scoate productie cat mai mare ati mai cumpara? Probabil cei ne informati da, iar cei informati care tin la sanatatea lor nu....si atunci de ce sa nu ne cultivam singuri ciupercile daca avem posibilitatea?
4. Au proprietati medicinale. Multe specii de ciuperci de cultura si nu numai au efecte terapeutice recunoscute mondial. Aceste proprietati medicinale se cunosc de milenii indeosebi au fost folosite in medicina traditionala asiatica. Recent mii de publicatii stiintifice sustin efectul terapeutic al ciupercilor asupra organismului uman. Lista este lunga iar pe acest blog le vom trata pe indelete la sectiunea dedicata ciupercilor medicinale.
5. Gust & valoare nutritiva. Gustul ciupercilor este delicios, mai ales ca specii diferite prezinta un gust diferit, astfel avem de ales dintr-un spectru larg de arome din care papilele nostre gustative pot sa se bucure din plin. Ciupercile au valoare nutritiva. Si as incepe cu faptul ca au colesterol rau 0, sunt bogate in proteine, vitamine, minerale, polyzaharide,..
6. Siguranta (din nou). In al doilea rand cultivam ciuperci deoarece vrem sa fim siguri ca ceea ce mancam nu produce intoxicatii alimentare asa cum s-a intamplat in cazul Ciupercilor de padure. Ciupercile cultivate sunt sigure deoarece ele au fost selectate, identificate, cultivate si gustate inainte de a ajunge dvs. sa le cultivati. Ele nu necesita oparire sau fierbere asa cum cred unii, dar nici nu se consuma crude.
7. Economisim bani. Pe de alta parte chiar daca initial facem o mica investitie in procurarea miceliului necesar cultivarii ciupercilor, cantitatea procurata folosita in mod inteligent ne poate asigura o recolta de ciuperci pe termen indelungat. Cumparandu-le de la magazin costa (recent aprox. 7 lei/500g la Pleurotus), nu sunt proaspete ci aduse de nu stiu unde. In plus Ciuperca de Market & sanatatea este una dintre grijile pe care trebuie sa le avem cand cumparam ciuperci.
8. Profit. Cultivarea ciupercilor pentru profit intereseaza pe multa lume la ora actuala. Exista o sumedenie de ciupercarii care cresc ciuperci pentru a realiza profit. Multe dintre ele au pornit de jos in mod treptat de la putin la mult, au dezvoltat modalitati de cultura intensiva iar astazi aceste ciupercarii sunt furnizorii multor piete si magazine pe care le frecventam in mod obisnuit.
9. Reciclare. Aveti prin casa cutii de carton, hartie pe care in mod obisnuit le aruncati? sau poate diferite tipuri de deseuri care includ lemn si celuloza? Le puteti foarte simplu transforma in hrana pentru intreaga familie. Puteti face o adevarata Ciupercarie pe balconul apartamentului folosind hartie de exemplu sau le puteti citi Cultivarea ciupercilor in gospodaria proprie pentru a invata ce material disponibil la discretie exista si la care multi nu-i dau atentie. Cu putin miceliu presarat peste acestea si totul se va transforma in ciuperci pe care mai apoi le puteti cucina la bucatarie sau le puteti refrigera pentru alta data.
10. Castig. Ultima si cea mai importanta idee am lasat-o la final: Prin simpla decizie de a cultiva ciuperci nu ai decat de castigat! In final da cu +. Cei sceptici nu au decat sa ramana acolo unde sunt! deoarece cultivarea ciupercilor este un lucru potrivit doar pentru cei deschisi la minte dornici sa invete ceva nou, si sa se bucure de rezultat.
Daca ti-a placut acest articol te rugam sa-i dai un 'Like' iar daca crezi ca esti destul de motivat ca sa incepi sa cultivi ciuperci arunca o privire peste Sfaturi pentru incepatori -Etapele cultivarii ciupercii Pleurotus ostreatus.
FI PRIMUL CARE AFLA NOUTATILE DIN CLUB
|
0 comments:
Trimiteți un comentariu